Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/minimums.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Børneværelser og Kiliseng i praksis …

Published on: jul 19 2010 by cven


Det første værelse, som jeg vil vise jer i dag er et svensk børneværelse. Men det kunne lige såvel have været et dansk, norsk eller finsk børneværelse for fællesnævneren er den lyse, lette skandinaviske stil.

Jeg tænker, at det er et rigtig typisk “lejligheds-værelse” og egentligt ganske inspirerende. Værelserne i mange lejligheder er ofte trange med få kvadratmeter og tit smalle i det og dermed notorisk svære at møblere. Men jeg synes nu, at beboerne på billedet er sluppet ganske heldigt fra det. Det hele fremstår lyst og venligt og uden alt for mange dikkedarer, selvom der stadig er spændende ting på værelset.
Keyword må være at holde gulvet fri for for meget rod (hvad der ellers lynhurtigt bliver på et børneværelse. Fokus lader til at være på det store lyse vindue uden gardiner (men mon ikke der er et praktisk mørklægningsgardin?), hvor lyset strømmer ind, men også på at hænge mest muligt op på væggen uden at det bliver for tungt.
Et design-objekt, som Kilisengen fra Sebra efterhånden er blevet, er med til at gøre værelset klassisk og stiligt. Kilisengen fåes i sort og hvid og kommer hvert år i 2 farvede limited edition udgaver. At male gulvet i en diskret farve kan også være en god ide for at få en smule farve derind, uden at det virker for voldsomt. Personligt kan jeg rigtig godt lide farver, så jeg ville nok vælge at peppe værelset op med noget flot sengetøj fra eks. Katvig og nogle af de fine plakater vi har i butikken.
Et andet værelse, der også sagtens kunne gå for at være et “lejligheds-værelse” er det næste billede. Her bliver værelset delt af to søskende (måske de er tvillinger?). Igen er det den rene, hvide stil, der understreger enkelthederne og får værelset til at syne endnu længere.
Her er væggene praktisk fyldt ud med senge med skuffer under på den ene side og store skabe på den anden, hvor man kan gemme alt legetøj og tøj, så det ikke roder. Vi har også selv valgt at få nogle store skabe ind på det ene af børneværelserne (skråvæggene sætter en naturlig begrænsning), men det er super praktisk og kan altid indeholde mere end man tror.
Sød detalje med at skrive barnets navn for enden af sengen (måske specielt når der er 2 for at undgå krig om pladserne) og de flotte lange hylder indeholder meget pynt og nips og er samtidig med til at understrege længden af værelset. Rullegardiner er altid svære at finde – specielt hvis der skal være en eller anden form for print eller mønster på for at bryde alt det hvide. Jeg har ledt og ledt, men har ikke kunnet finde nogen, der virkede bare en smule børnevenlige. Kan være at vi skal til at lade jagten gå ind efter denne vigtige detalje til børneværelset??

Filed under: hylder, ideer til børneværelse, Katvig, kiliseng, Sebra

Leave a Reply

*

*