Efterår = hygge

Published on: sep 19 2010 by cven


I min verden er efteråret= hygge. Her hvor jeg har befundet mig i weekenden har efteråret i dén grad vist sit smukke ansigt – for ingen hemmelighed – jeg ELSKER efterår med riv, rusk, blæst, skumsprøjt fra bølgerne, sjov aktivitet udendørs med børnene og falde udmattet om inde i sofaen med en tegnefilm, en unge under hver arm, nybagte boller og varm kakao. Præcis sådan har denne weekend været!
Måske derfor er jeg også lige i humør til at vise jer lidt billeder af nogle hyggehjørner til børnene, som jeg faldt over på rutefarten gennem nettet. Det øverste billede har fint plads til flere børn på hver side af bordet. Men hvor for har ingen før tænkt på det smarte i, at hænge bøtter op på væggen til blyanter, pensler, farver etc. Så er de nemme at få fat i og nemmere at lægge på plads. Bøtterne ser ud ti lat hænge fint på en stang til håndklæder. Hvis man hænger dem på skrå (som de vist også er) og måske samtidig maler med vådrumsmaling (højglans) eller lign. bagved kan væggen som regel også vaskes af igen, hvis der skulle være uheld. Og mon ikke man vil få mange plus’ser, hvis tegningerne kommer op og hænge på eks. en tørresnor?
Det næste billede synes jer viser rigtig godt, hvordan man kan bruge underlige hjørner på værelset. I gamle huse (og lejligheder) findes tit nogle lidt spøjse rum, og det er da genialt at anvende dem til sovepladser. Hvis man tilmed kan lave en anordning på væggen, så man kan dække lidt af med et tæppe, lagen eller lign, hvis I forstår, så har man også en hule. Mon ikke ungerne ville synes, at det var fedt ….?
Og det er somregel altid et hit at vise bøger, flotte postkort, billeder af familie, venner osv frem, og det er samtidig med til at gøre rummet hyggeligere og mere børnevenligt.
Det sidste er måske ikke et decideret hjørne, men nærmere bare en god ide (ud over at hængestolen er helt fantastisk!! Har desværre bare ikke nogle oplysninger på den – underret mig gerne, hvis du har). Nææ, den gode ide går ud på at plante en postkasse i børneværelset. Hvis man bare kan finde en lille sød en …. Hjemme hos os er der til tider et flip med, at postmanden er kommet med post (dvs. tegninger fra børnehaven, perleplader, klistermærker eller de første spæde forsøg på at skrive bogstaver). Super hyggeligt, men jeg er sikker på, at børnene vil have meget sjov ud af deres helt egen private postkasse ….. . Billeder er venligst udlånt fra Ohdeedoh.

Filed under: ideer til børneværelse, inspiration

Leave a Reply

*

*