Møbler til børneværelset

Dekoration af væggene på børneværelset

Der er utallige måder at indrette sig på, og vi har hver især vores egen stil og smag. Dette gælder også børn, og det er vigtigt, du indretter et værelse til dit barn, så det er i øjenhøjde med ham eller hende. Børn udvikler sig med lynets hast, og deres omgivelser er med til at bidrage til denne udvikling. Ydermere er omgivelserne med til at skabe tryghed og ro. Dette er særligt vigtige rammer, når børn skal sove.

Vægmaling

Når det kommer til væggene, børneværelsets ydre struktur, er der mange muligheder for at lege med stemningen ved at male væggene i en bestemt farve. Har du prangende møbler og farverige accessories til dit barns værelse, vil du måske foretrække at gå med neutrale farver til væggene, så der ikke opstår sammenstød mellem farverne i værelset. Er møblerne derimod neutrale, kan du indføre noget farve i værelset ved at male en eller alle væggene i en særlig farve, der kan skabe noget varme eller dynamik.

Tapet

Foruden maling har du også mulighed for at benytte dig af tapet på dit barns værelse. I dag kan du finde særlige børnetapeter, som er tapeter, der henvender sig til netop børn. Du kan finde tapeter i farver og mønstre, der kan stimulere dit barn, og du kan finde mere nedtonede af slagsen, der kan give dit barn den ro, han eller hun har brug for på sit værelse. Der er mange muligheder for at finde netop det, der passer til dit barns alder og personlighed.

Billeder

Foruden maling og tapet kan du også dekorere væggene med billeder. Det kan være fotografier, animationer eller billeder af figurer, der kan være med til at give værelset personlighed og stemning. Du kan sågar hænge en ramme med bogstaver op, som kan hjælpe dit barn med at lære alfabetet eller andre læringsmuligheder, som kan klæde dit barn på til skolelivet. Du kan også gå med motiver, der passer til dit barns interesser såsom dyr, køretøjer eller tegnefilmsfigurer.

Når du skal vælge vægdekorationer til dit barns værelse, er det vigtigste, at du vælger noget, der er med til at skabe den stemning, du ønsker skal være på værelset, og som passer til netop dit barn. På den måde vil han eller hun føle sig tryg og tilpas på sit eget værelse.

You May Also Like