Møbler til børneværelset

Hvilken sengeløsning er den rigtige for dit barn?

Når dit barn når en alder, hvor det skal sove i sin egen seng, er det vigtigt at finde en sengemodel, som matcher barnets alder og behov. Sengen skal både være behagelig for barnet at sove i, og den skal også leve op til nogle sikkerhedsmæssige krav, så både barn og forældre føler sig trygge ved, at barnet selv kan sove i sin egen seng. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige sengeløsninger.

Tremmeseng

Tremmeseng, køjeseng eller juniorseng. Der findes forskellige sengeløsninger til barnets værelse, alt efter behov og alder. Det lille barn vil i alderen 8 måneder til 3 år have glæde af at ligge i en tremmeseng, som fås i forskellige farver og kvalitet. Fordelen ved tremmesengen er, at barnet kan sove i den og kigge ud gennem tremmerne, men barnet kan ikke selv kravle ud af tremmesengen. Det skaber en ro og sikkerhed både for barnet og forældrene. Nogle tremmesenge kan laves om til en siddebænk, som barnet kan have stående på sit værelse, når det en gang bliver for stor til at ligge i tremmesengen. Det er ikke alle børn, som har let ved at vænne sig til at sove i deres egen seng, og her findes forskellige søvnråd om, hvordan du kan få dit barn til at sove.

Køjeseng

En køjeseng er en smart løsning til børn, der deler værelse. I stedet for at have to børnesenge, som optager plads, kan man i stedet vælge at have en køjeseng, så børnene ligger ”i lag” og dermed har mere plads at lege på. Køjesenge fås i mange forskellige designs, og de er ofte fremstillet af træ, men kan også have en ramme af jern eller aluminium. De kan være naturfarvet, eller de kan være malet i flotte strålende farver, som giver varme og liv på børneværelset.

Juniorseng

En juniorseng er velegnet til større børn, som nemt kan kravle op og ned ad sengen. Juniorsenge fås i flotte og moderigtige design og forskellige farver. Uanset hvilken indretningsstil børneværelset har, så vil man kunne finde en juniorseng, som passer ind i miljøet. Nogle juniorsenge kan slås ud, så der er en ekstra soveplads, hvilket er praktisk, hvis barnet fx har en legekammerat på besøg, som skal overnatte. Andre juniorsenge har skuffer under sengen, der fungerer glimrende til opbevaring af sengetøj eller legetøj.

Vægsenge

Som allerede nævnt kan en køjeseng være en god løsning, hvis flere børn deler værelse. Men har barnet et lille eller smalt værelse er der den mulighed at man kan montere en vægseng, som kan klappes sammen op mod væggen, når barnet ikke sover i den. Dermed får barnet mere gulvplads at lege på. Vægsenge fås i mange designs og farver til børn i forskellige aldre, og det er en seng, som de kan have glæde af i mange år.

You May Also Like