Møbler til børneværelset

Leg på tæppet

Legetæpper fås i mange forskellige designs til børneværelset. Det kan være aktivitetstæpper til babyer med forskellige rangler og spejle. Det kan være legetæpper til små børn med tal eller bogstaver, men det kan også være legetæpper med vejbaner påtrykt, så barnet kan køre med sine biler på tæppet. Tæpper til større børn fås i mange smarte designs og farver, som matcher børneværelsets interiør. For større børn kan det være rart at sidde på et kvalitetstæppe og lege, og tæppet kan ligeledes være en flot dekoration, som pynter på værelser med sine flotte mønstre og farver. Det er i det hele taget vigtigt for børn at udtrykke sig gennem leg for at udvikle sig. Legetæpper kan være fremstillet i forskellige materialer som bomuld eller uld, eller det kan være skum eller plastik uden skadelige giftstoffer. Der stilles generelt strenge krav til, at tæpperne skal være fremstillet af materialer, som ikke indeholder skadelige eller allergi-fremkaldende stoffer. Du kan fx vælge et produkt, som er øko-certificeret for at være helt sikker.

Stimulation af sanser

Babyer for stimuleret deres sanser, når de bliver lagt på et aktivitetstæppe, hvor de kan røre ved forskellige rangler og kigge sig i et spejl. Det er underholdende og udviklende. Babyer har også brug for at lære at trille og ligge på maven og lære at løfte hovedet selv, og der er det en fordel, at de ligger på et blødt legetæppe på gulvet.

Tæpper på børneværelset kan – ud over at være flotte og bløde – også virke isolerende, hvis der fx er fodkoldt. Hvis barnet er glad for at lege på gulvet, og det trækker ind, kan det derfor være en fordel at vælge tykke tæpper, som barnet kan lege på. Hvis I gerne vil undgå, at tæppet krøller sammen eller glider henover gulvet, når barnet leger på det, kan I vælge et tæppe, som er skridsikkert.

You May Also Like